Nieuws
Laatste ontwikkelingen

3 november infodag Lelystad Airport in teken van innovatie

15 Oktober, 2018

Zaterdag 3 november is de 3e editie van de Infodag Lelystad Airport. U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de nieuwe – nog onafgewerkte – passagiersterminal aan het Terminalplein 2. De Infodag - met als motto 'Check innocatie@LelystadAirport'- staat in het teken van innovatie en duurzaamheid. Lees meer

Passagiersterminal Lelystad Airport casco opgeleverd

6 September, 2018

Lelystad, 6 september 2018 - Vandaag is de nieuwe passagiersterminal casco (bouwkundig) opgeleverd. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros bouwden deze terminal met een LEED-Gold duurzaamheidscertificering naar het ontwerp van Paul de Ruiter Architects. Lees meer

Lelystad Airport neemt verhoogde verkeerstoren in gebruik

12 Juli, 2018

Donderdag 12 juli is de verhoogde verkeerstoren van Lelystad Airport officieel in gebruik genomen. Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, Jurgen van Avermaete van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Jeroen Buter, projectleider van de torenvernieuwing, verrichtten samen de officiële openingshandeling. Met deze ingebruikname is afscheid genomen van de tijdelijke mobiele toren van het ministerie van Defensie van waaruit het vliegverkeer op Lelystad Airport sinds augustus 2017 werd begeleid.

Lees meer

3e editie van Airportkrant verspreid over heel Flevoland

20 Juni, 2018

Woensdag 20 juni 2018 is de 3e editie van de Lelystad Airportkrant huis-aan-huis verspreid over heel Flevoland. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven twee keer per jaar deze krant uit om inwoners van Flevoland te informeren over alles wat komt kijken bij de aanleg van een passagiersluchthaven.  Lees meer

Gronden van het businesspark blijven nog even voor de boer

24 Mei, 2018

Op de gronden waar in de toekomst een bedrijvenpark wordt gerealiseerd, wordt voorlopig nog geboerd. Het gaat hier om zo'n twintig hectare. De Lelystadse Boer heeft in mei onder andere pompoen en aardappels gezaaid.

Lees meer

Donderdag 31 mei: ‘Lelystad Fietst’ voor een bereikbaar Lelystad Airport

24 Mei, 2018

Op donderdag 31 mei van 6.30 tot 14.00 uur vindt bij Mac3Park aan de Larserpoortweg 50 in Lelystad een leuk en informatief fiets-event plaats: Lelystad Fietst. Dit event maakt deel uit van het fietsstimuleringsproject Lelystad Airport en omgeving voor een goede bereikbaarheid van het straks uitgebreide Lelystad Airport.

Lees meer

Belevingsvlucht op 30 mei 2018

24 Mei, 2018

Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht, op verzoek van bewoners en andere betrokkenen uit diverse gebieden onder de aansluitroutes.

Lees meer

Dag van de Bouw 2018: nieuwe terminal op Lelystad Airport open voor breed publiek

19 Mei, 2018

Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 kan iedereen een kijkje komen nemen op de bouwplaats van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport. Op de Dag van de Bouw openen in heel Nederland bouwprojecten hun deuren, dus ook het nieuwbouwproject op Lelystad Airport!
Lees meer

Start fietsstimuleringscampagne rij2op5

5 April, 2018

Weleens overwogen om met de fiets of e-bike naar het werk te rijden? Medewerkers van bedrijven op Flevopoort, Larserpoort én Lelystad Airport konden dit vanaf woensdag 21 maart, de eerste dag van de lente, uitproberen! In samenwerking met Lelystad Airport Businesspark en Bedrijfskring Lelystad start de gemeente Lelystad en provincie Flevoland in het voorjaar van 2018 de fiets-/E-bike-stimuleringscampagne ‘rij2op5’.

Lees meer

‘Airside’ terug in het beheer van Lelystad Airport

29 Maart, 2018

Lelystad Airport heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de voortgang van de bouwwerkzaamheden. Aannemer Dura Vermeer leverde donderdag 29 maart de luchtzijdige infrastructuur (‘airside’) op aan Lelystad Airport. Daarmee zijn de infrastructurele werkzaamheden voor Dura Vermeer afgerond.

Lees meer

Getoond 1–10 van 4812345