lucht- en landzijdige infra

Dura Vermeer realiseert in opdracht van Lelystad Airport de uitbreiding van de lucht- en landzijdige infrastructuur van de luchthaven.

Dit houdt in dat voor de luchtzijdige infrastructuur is gezorgd voor verlenging en verbreding van de huidige start- en landingsbaan en het aanleggen van een nieuwe (taxi)rijbaan zodat vliegtuigen van en naar de nieuwe terminal kunnen rijden. Daarnaast is een platform gerealiseerd waar in de toekomst vliegtuigen geparkeerd staan. Dit zijn de zogenaamde vliegtuigopstelplaatsen. Daar gebeurt alles wat nodig is om een vliegtuig te kunnen laten ‘omdraaien’, ofwel weer laten vertrekken naar de volgende bestemming. Medio 2018 wordt ook de nieuwe verlichting op de start- en landingsbaan aangebracht om vliegtuigen, ook bij minder zicht, veilig te laten opstijgen en landen.

Aan de landzijdige infrastructuur zorgen we dat reizigers hun reis prettig kunnen aanvangen. Dura Vermeer legt een nieuw parkeerterrein aan en zorgt voor goede infrastructuur ten aanzien van de parkeerplaatsen, maar ook voor kiss & ride zones, bushaltes en taxistandplaatsen.


Deze werkzaamheden zijn grotendeels in 2017 uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden bleef de luchthaven, met haar huidige vliegbewegingen, operationeel. 
Hiervoor werkte Dura Vermeer met een zevendelige fasering waarmee bouwwerkzaamheden en de operationele luchthavenactiviteiten onafhankelijk van elkaar doorgang konden vinden.

Op de projectwebsite van Dura Vermeer kunt onder meer terecht voor extra uitleg en communicatie met de omgeving. Bekijk hier de pagina: www.infrastructuurlelystadairport.nl.

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.
Animatie
lucht- en landzijdige infra
Nieuws
Laatste ontwikkelingen

Oplevering afbouw en inrichting passagiersterminal Lelystad Airport

8 April, 2019

Vandaag is de afbouw en inrichting van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport officieel opgeleverd. Na de casco oplevering (in september 2018) is de integraal dienstverlener Viggo, samen met haar partnerbedrijven, gestart met de afbouw- en inrichtingswerkzaamheden van het terminalgebouw. De afronding van deze werkzaamheden is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Lelystad Airport als vakantieluchthaven. Lees meer

Duurzame OV-verbinding Lelystad CS naar Lelystad Airport

5 Maart, 2019

De provincie Lelystad heeft aan vervoerder Arriva de opdracht gegund om de komende jaren de busverbinding tussen station Lelystad Centrum en Lelystad Airport te verzorgen. Het gaat om een rechtstreekse verbinding tussen het station en de nieuwe terminal van de luchthaven. Deze busverbinding zal worden uitgevoerd door volledig elektrische bussen. Vandaag namen gedeputeerde Jop Fackeldey, wethouder van Lelystad Ed Rentenaar, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland Anne Hettinga en directeur Lelystad Airport Hanne Buis alvast een elektrische bus om de route te verkennen. Lees meer

Banenmarkt op Lelystad Airport

20 Februari, 2019

Op donderdag 14 maart 2019 is er een bijeenkomst speciaal voor iedereen uit Lelystad die op zoek is naar een baan. Op deze banenmarkt zijn werkgevers aanwezig met vacatures. Zoek je werk? Of heb je als werkgever vacatures beschikbaar? Zorg dan dat je op 14 maart aanwezig bent!

Lees meer

Lelystad Airport en Lelystadse Boer tekenen voor local food

23 Januari, 2019

Lelystad Airport en de Lelystadse Boer werken al langer samen om lokaal voedsel onder de aandacht te brengen en hebben deze samenwerking afgelopen dinsdag bekrachtigd met het tekenen van een intentieovereenkomst. Beide partijen zetten hun handtekening tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van Lelystad Airport.

Lees meer

Informatiebijeenkomst infrastructuur Lelystad

16 Januari, 2019

Op initiatief van Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseert Rijkswaterstaat woensdag 23 januari 2019 een informatiebijeenkomst over de verbetering van de infrastructuur van en naar Lelystad. Dit heeft alles te maken met een reeks van ontwikkelingen die op elkaar ingrijpen: de uitbreiding van Lelystad Airport, de groeiende belangstelling voor vestigingen op Lelystad Airport Businesspark (met o.a. Inditex) en de autonome groei van het verkeer op de doorgaande wegen in Flevoland, met name de A6.

Lees meer

3e editie Infodag: een groot succes!

6 November, 2018

Ruim 4000 belangstellenden waren afgelopen zaterdag 3 november aanwezig bij de derde editie van de Infodag! Binnen vier thema’s (Bouwen, Bereikbaarheid, Werken & Leren, Omgeving) werden bezoekers, van jong tot oud, geïnformeerd over verschillende facetten van de uitbreiding van de luchthaven.
Lees meer

Nieuwe Airportkrant brengt innovatie Lelystadse luchthaven in beeld

19 Oktober, 2018

Lelystad - De vierde editie van de twee keer per jaar uitkomende Lelystad Airportkrant verschijnt op woensdag 24 oktober. De krant wordt als bijlage bij in Flevoland uitgegeven huis-aan-huisbladen verspreid in de gehele provincie in een oplage van 180.000 exemplaren.

Lees meer

3 november infodag Lelystad Airport in teken van innovatie

15 Oktober, 2018

Zaterdag 3 november is de 3e editie van de Infodag Lelystad Airport. U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de nieuwe – nog onafgewerkte – passagiersterminal aan het Terminalplein 2. De Infodag - met als motto 'Check innovatie@LelystadAirport' - staat in het teken van innovatie en duurzaamheid. Lees meer

Passagiersterminal Lelystad Airport casco opgeleverd

6 September, 2018

Lelystad, 6 september 2018 - Vandaag is de nieuwe passagiersterminal casco (bouwkundig) opgeleverd. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros bouwden deze terminal met een LEED-Gold duurzaamheidscertificering naar het ontwerp van Paul de Ruiter Architects. Lees meer

Lelystad Airport neemt verhoogde verkeerstoren in gebruik

12 Juli, 2018

Donderdag 12 juli is de verhoogde verkeerstoren van Lelystad Airport officieel in gebruik genomen. Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, Jurgen van Avermaete van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Jeroen Buter, projectleider van de torenvernieuwing, verrichtten samen de officiële openingshandeling. Met deze ingebruikname is afscheid genomen van de tijdelijke mobiele toren van het ministerie van Defensie van waaruit het vliegverkeer op Lelystad Airport sinds augustus 2017 werd begeleid.

Lees meer

3e editie van Airportkrant verspreid over heel Flevoland

20 Juni, 2018

Woensdag 20 juni 2018 is de 3e editie van de Lelystad Airportkrant huis-aan-huis verspreid over heel Flevoland. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven twee keer per jaar deze krant uit om inwoners van Flevoland te informeren over alles wat komt kijken bij de aanleg van een passagiersluchthaven.  Lees meer

Gronden van het businesspark blijven nog even voor de boer

24 Mei, 2018

Op de gronden waar in de toekomst een bedrijvenpark wordt gerealiseerd, wordt voorlopig nog geboerd. Het gaat hier om zo'n twintig hectare. De Lelystadse Boer heeft in mei onder andere pompoen en aardappels gezaaid.

Lees meer

Donderdag 31 mei: ‘Lelystad Fietst’ voor een bereikbaar Lelystad Airport

24 Mei, 2018

Op donderdag 31 mei van 6.30 tot 14.00 uur vindt bij Mac3Park aan de Larserpoortweg 50 in Lelystad een leuk en informatief fiets-event plaats: Lelystad Fietst. Dit event maakt deel uit van het fietsstimuleringsproject Lelystad Airport en omgeving voor een goede bereikbaarheid van het straks uitgebreide Lelystad Airport.

Lees meer

Belevingsvlucht op 30 mei 2018

24 Mei, 2018

Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht, op verzoek van bewoners en andere betrokkenen uit diverse gebieden onder de aansluitroutes.

Lees meer

Dag van de Bouw 2018: nieuwe terminal op Lelystad Airport open voor breed publiek

19 Mei, 2018

Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 kan iedereen een kijkje komen nemen op de bouwplaats van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport. Op de Dag van de Bouw openen in heel Nederland bouwprojecten hun deuren, dus ook het nieuwbouwproject op Lelystad Airport!
Lees meer

Start fietsstimuleringscampagne rij2op5

5 April, 2018

Weleens overwogen om met de fiets of e-bike naar het werk te rijden? Medewerkers van bedrijven op Flevopoort, Larserpoort én Lelystad Airport konden dit vanaf woensdag 21 maart, de eerste dag van de lente, uitproberen! In samenwerking met Lelystad Airport Businesspark en Bedrijfskring Lelystad start de gemeente Lelystad en provincie Flevoland in het voorjaar van 2018 de fiets-/E-bike-stimuleringscampagne ‘rij2op5’.

Lees meer

‘Airside’ terug in het beheer van Lelystad Airport

29 Maart, 2018

Lelystad Airport heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de voortgang van de bouwwerkzaamheden. Aannemer Dura Vermeer leverde donderdag 29 maart de luchtzijdige infrastructuur (‘airside’) op aan Lelystad Airport. Daarmee zijn de infrastructurele werkzaamheden voor Dura Vermeer afgerond.

Lees meer

De Lelystadse Boer ontvangt bijdrage uit Luchthavenfonds

27 Maart, 2018

Stichting De Lelystadse Boer, een groep van zeventig verenigde boeren rondom Lelystad Airport, krijgt een bijdrage van € 129.585,- uit het Luchthavenfonds. Dit bedrag zetten zij in voor verdere professionalisering van de organisatie, duurzame energieprojecten en voor onderzoek om regionale voedselproducten voor reizigers van Lelystad Airport te ontwikkelen.

Lees meer

Terminal bereikt hoogste punt

23 Maart, 2018

De nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport heeft het hoogste punt bereikt. In de bouw is dit een belangrijk moment. Daarom werd hier door Lelystad Airport en TBI-combinatie J.P. van Eesteren │Croonwolter&dros tijdens een feestelijk moment bij stil gestaan.  

Lees meer

In gebruikname technische ruimte MER03

22 Maart, 2018

Sinds deze week is de MER03 in gebruik genomen door LVNL. MER staat voor Main Equipment Room en is het centrum voor het datanetwerk. Lelystad Airport beschikt over drie van deze ruimtes.

Lees meer

Bouw nieuwe terminal op schema

1 Maart, 2018

De nieuwe terminal op Lelystad Airport krijgt steeds meer vorm. Zo is de fundering van het gebouw, een vloeroppervlak van zo’n 12.000 m2, inmiddels gerealiseerd en bereiken we binnenkort het hoogste punt. De bouw van de terminal wordt door de TBI-bouwcombinatie J.P. van Eesteren | Croonwolter&dros in drie verschillende fases opgeleverd.
Lees meer

Een duurzame samenwerking tussen Dura Vermeer en De Lelystadse Boer

1 Maart, 2018

De komende vijftien jaar worden de grasvelden op het nieuwe Lelystad Airport beheerd en onderhouden door De Lelystadse Boer. Dit is een groep van zeventig verenigde boeren die met hun boerenbedrijf rondom het vliegveld gelegen zijn. Wat gaan zij precies doen met het gras rondom de vernieuwde start- en landingsbaan?  
Lees meer

Nieuwsbrief Rijksoverheid

1 Maart, 2018

Wilt u op de hoogte blijven van de aansluitroutes, actualisatie van de milieueffectrapportage (MER) en het tijdpad van vervolg en inspraakmomenten? Vijf keer per jaar komt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met een update over deze onderwerpen die spelen rond de luchthaven. Lees meer

Aanvliegverlichting Lelystad Airport

1 Maart, 2018

Om het toekomstig vliegverkeer op Lelystad Airport in goede banen te leiden, is Dura Vermeer op maandag 12 februari 2018 begonnen met het plaatsen van barrettes voor de aanvliegverlichting. Deze worden buiten het luchthaventerrein aan beide kanten - richting de Larserweg en de Tallingweg - van de verlengde start-landingsbaan aangebracht.
Lees meer

Feestelijk moment torenverhoging

1 Maart, 2018

Het was even spannend vanwege de harde wind, maar op donderdag 1 februari 2018 bereikte de markante verkeerstoren op Lelystad Airport haar nieuwe hoogte van ruim 22 meter! Een week eerder - op donderdag 25 januari – stonden we met een feestelijk moment al stil bij de torenverhoging, waarbij ook de pers aanwezig was. Bijzonder aan dit moment was dat directeur Hanne Buis op deze dag haar plek af had gestaan aan Ilse van der Woud, zij was voor een dag de ‘Baas van Morgen’ op Lelystad Airport.
Lees meer

Teleurstelling over uitstel opening Lelystad Airport

21 Februari, 2018

Wij zijn teleurgesteld over het bericht dat de minister geen mogelijkheid ziet om Lelystad Airport op 1 april 2019 open te stellen voor het vakantieverkeer.

Lees meer

Lelystad Airport op sociale media

22 Januari, 2018

In april 2019 is het nieuwe vakantievliegveld van Nederland klaar voor gebruik. Via het Facebook- en Instagram kanaal van de luchthaven neemt u een kijkje achter de bouwhekken van de luchthaven.

Lees meer

Hoogwaardig en elektrisch busvervoer Lelystad Airport

22 Januari, 2018

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben als belangrijkste uitgangspunt vastgesteld dat de nieuwe hoogwaardige busverbinding tussen station Lelystad Centrum en Lelystad Airport met volledig elektrische voertuigen moet worden uitgevoerd.

Lees meer

Oplevering start- en landingsbaan

19 Januari, 2018

Dura Vermeer realiseert samen met onderaannemer Dynniq en andere partijen, de uitbreiding van lucht- en landzijdige infrastructuur van de luchthaven. In zeven verschillende fasen wordt er gebouwd aan de luchthaven.

Lees meer

Ophoging van de verkeerstoren

19 Januari, 2018

Eind januari is het zover, dan wordt de verkeerstoren van Lelystad Airport opgehoogd! Een samenwerking van Kampstaal staalbouw, Wouda installatietechniek en Jorritsma Bouw zorgt hiervoor.

Lees meer

Al 25 jaar een fantastische baan op de luchthaven

18 December, 2017

Zijn ogen beginnen direct te glinsteren, wanneer hij begint te vertellen over zijn baan bij Lelystad Airport. Edwin Abbink (46), 25 jaar geleden als jonge hond begonnen en in de loop der jaren samen met het bedrijf volwassen geworden.

Lees meer

"Boeing landt in Lelystad straks probleemloos op natuurlijke klei"

7 December, 2017

Met de verlenging van de start- en landingsbaan en aanleg van een nieuwe taxibaan, wordt Lelystad Airport een van de grote regionale vliegvelden in Nederland. De start- en landingsbaan wordt met 1300 meter verlengd én naar een breedte van 30 naar 45 meter gebracht. Ook worden er nieuwe taxibanen aangelegd.

Lees meer

Eerste deel Anthony Fokkerweg naar Lelystad Airport gaat open

4 December, 2017

Het eerste deel van de Anthony Fokkerweg (N727) naar Lelystad Airport gaat maandag 13 november 2017 officieel open. Met ingang van die datum is de Talingweg niet meer bereikbaar vanaf de Eendenweg.

Lees meer

Infomarkt Lelystad Airport trekt ruim 1.400 bezoekers

17 November, 2017

Ruim 1.400 bezoekers trok de Infomarkt die de Lelystadse luchthaven, samen met provincie Flevoland en gemeente Lelystad zaterdag 11 november organiseerde in het Aviodrome. Lees meer

Infomarkt vertelt voortgang uitbreiding Lelystad Airport

24 Oktober, 2017
De werkzaamheden aan Nederlands nieuwste luchthaven zijn in volle gang. In april 2019 vertrekken de eerste passagiersvluchten vanaf een vernieuwd en uitgebreid Lelystad Airport. Na de eerste druk bezochte Informatiedag in het najaar van 2016, organiseren provincie Flevoland, gemeente Lelystad en Lelystad Airport op zaterdag 11 november opnieuw een informatiemarkt. U bent die dag van harte welkom van 10.00 – 16. Lees meer

Flevolander krijgt Airportkrant in de brievenbus

23 Oktober, 2017
Alle inwoners van Flevoland ontvangen volgende week (woensdag 18 of donderdag 19 oktober 2017) nummer 2 van de informatiekrant over de uitbreiding van Lelystad Airport, de nieuwste luchthaven van Nederland. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven samen de krant uit om inwoners van Flevoland uitgebreid te informeren over en te betrekken bij alles wat komt kijken bij de aanleg van een vakantieluchthaven. De Airportkrant bevat ook een advertentie voor toegang tot de informatiemarkt op zaterdag 11 november in Luchtvaart Themapark Aviodrome. Flevolanders kunnen op deze dag een kijkje nemen op de luchthaven die volledig ‘in de steigers’ staat en hun vragen stellen aan alle betrokken partijen. In de tweede editie van de Airportkrant (de eerste verscheen in mei jl. Lees meer

SamenwerkingsCollege Amsterdam Lelystad Airport (SCALA) van start

2 Oktober, 2017
ROC van Amsterdam, ROC van Flevoland, Lelystad Airport, Werkbedrijf Lelystad, Luchtvaart - Themapark Aviodrome, provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben op 30 september de overeenkomst “SamenwerkingsCollege Amsterdam Lelystad Airport” getekend. De ondertekening vond plaats tijdens de “landelijke beroepenmarkt” voor banen en opleidingen in de luchtvaart en reisindustrie bij Aviodrome. Lelystad Airport ontwikkelt zich tot de twin-airport van Schiphol. De samenwerkende partijen zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling van Lelystad Airport en de economische kansen die dat met zich meebrengt. Zij willen door optimalisering en intensivering van de onderlinge samenwerking en communicatie de ontwikkeling van bedrijvigheid en werkgelegenheid rondom Lelystad Airport krachtig stimuleren. Lees meer

Samenwerken aan luchthaven georiënteerd onderwijs op en met Lelystad Airport

4 September, 2017
Het ROC van Flevoland en het ROC van Amsterdam, VIGGO, ASITO, G4S tekenen intentieverklaring als preferred partner voor beroepsopleidingen op Lelystad Airport

De ontwikkeling van Lelystad Airport vraagt om vakmensen die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan alles wat er komt kijken bij het runnen van een luchthaven. Per 1 januari a.s. starten ROC van Amsterdam (ROCvA) en het ROC van Flevoland (ROCvF) met een eigen opleidingscentrum op de luchthaven. Woensdagmiddag 30 augustus ondertekenden de vijf partijen een intentieverklaring tot samenwerken met de facilitaire bedrijven: Viggo, Asito en G4S dat opdracht heeft gekregen om de dienstverlening op Lelystad Airport te gaan verzorgen. Lees meer

Aannemer kiest boer voor beheer Lelystad Airport

1 September, 2017
Het gras op het nieuwe Lelystad Airport zal de komende vijftien jaar worden beheerd en onderhouden door de Lelystadse Boer, de groep van zeventig verenigde boeren rondom het vliegveld. Dat zijn aannemer Dura Vermeer en de boeren overeen gekomen. Beide partijen maakten dat onder toeziend oog van gedeputeerde Jaap Lodders, wethouder Jop Fackeldey en directeur van Lelystad Airport Hanne Buis bekend, midden op een deel van de nieuwe startbaan die inmiddels is aangelegd. Genoemde partijen tekenden in december tijdens de officiële oprichting van De Lelystadse Boer een intentie-overeenkomst tot samenwerking. Gemeente Lelystad en Provincie Flevoland steunden het initiatief van De Lelystadse Boer met een opstartsubsidie. Lees meer

Ruim 1,7 miljoen euro subsidie voor PowerParking

20 Juli, 2017
Het project PowerParking ontvangt van de Europese Unie ruim 1,2 miljoen euro subsidie en 0,5 miljoen euro cofinanciering van de provincie. De subsidie is afkomstig uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Provincie Flevoland heeft het project samen met Lelystad Airport, Schiphol Group, Lelystad Airport Businesspark, TU Delft, Pontis Engineering, Eneco en Alfen ontwikkeld. In totaal wordt ruim € 3,1 miljoen geïnvesteerd door alle partijen. PowerParking is een innovatief pilotproject om (grootschalige) parkeerterreinen in te gaan zetten als lokale, duurzame energiecentrale. Lees meer

Luchthavenfonds draagt bij aan duurzame ontwikkeling en leefbaarheid

29 Juni, 2017
Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben vrijdag 30 juni gezamenlijk het Luchthavenfonds opgericht. De partijen storten samen 1,85 miljoen euro in het fonds voor de komende 3 jaar. Doel van het Luchthavenfonds is het stimuleren van duurzaamheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling op en rond de luchthaven. Duurzame thema’s
De drie partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om het fonds vorm te geven. Met het geld dat beschikbaar komt financieren zij projecten binnen de thema’s klimaatvriendelijke luchtvaart, grondstofschaarste, omgeving & geluid, duurzame werkgelegenheid en bereikbaarheid & luchtkwaliteit. Lees meer

Partijen luchthaven Lelystad onderweg naar duurzame energie- en grondstofwaterketen

28 Juni, 2017
Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark (LAB), Provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en gemeente Lelystad hebben op 28 juni de intentieovereenkomst voor de realisatie van een duurzame energie- en grondstofwaterketen ondertekend voor het gebied rond luchthaven Lelystad. Hiermee willen zij bijdragen aan een circulaire economie en op lange termijn grondstoffen winnen uit het afvalwater. Een duurzame waterketen is een reeks van opeenvolgende acties waarbij gebruikt water weer wordt ingezet voor nieuwe doelen. Om dit te bereiken ondernemen de partijen gezamenlijk een aantal stappen. Watergebruik optimaliseren
In de eerste fase worden in de gebouwen op de luchthaven en het naastgelegen Lelystad Airport Businesspark (LAB) waterbesparende maatregelen genomen en wordt het afvalwater optimaal gescheiden. Lees meer

Regionaal IT bedrijf Syscon tekent contract met Lelystad Airport

21 Juni, 2017
Voor de realisatie van een zorgeloos passagiersproces op het vernieuwde Lelystad Airport hebben de LVNL, KMAR, Douane, integrale dienstverlener Viggo, de toekomstige horeca/retail en Lelystad Airport een goed IT netwerk nodig. Het regionale IT bedrijf Syscon gaat hiervoor zorgen. Syscon krijgt van Lelystad Airport de opdracht voor de aanleg van de basis IT infrastructuur bestaande uit o.a. de aanleg van drie datacentra, het glasvezelnetwerk en de gehele Wifi en beheersoftware in de nieuwe passagiersterminal. Lees meer

Defensie leent mobiele verkeerstoren uit aan Lelystad Airport

14 Juni, 2017
Voor de realisatie van het vernieuwde Lelystad Airport is het noodzakelijk om de huidige verkeerstoren te verhogen van 9 naar 22,4 meter. Tijdens de bouwwerkzaamheden maakt Lelystad Airport kosteloos gebruik van een mobiele toren van Defensie. De tijdelijke toren wordt in augustus in gebruik genomen door de verkeersinformatiedienst van Lelystad Airport. De mobiele toren
De Landmacht heeft twee mobiele torens, die worden gebruikt voor oefeningen. Vanuit deze torens kan het luchtruim in de gaten worden gehouden. Lees meer

Bouwlocatie Lelystad Airport open voor publiek (20 mei)

11 Mei, 2017
Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 20 mei kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen op de bouwlocatie van Lelystad Airport. Dura Vermeer bouwt hier de start- en landingsbaan, taxibanen, vliegtuig opstelplaatsen en de parkeerplaatsen voor de toekomstige passagiers. Normaliter is toegang niet mogelijk, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwlocatie van Dura Vermeer open voor publiek. Lees meer

Lelystad Airport: De nieuwste luchthaven van Nederland

10 Mei, 2017

Lelystad Airport: De nieuwste luchthaven van Nederland, bekijk onze nieuwste 'Airport' krant hieronder.

Lees meer

Start aanleg kruispunt Larserweg

2 Maart, 2017

Van 6 maart tot 24 april wordt ter hoogte van de ontsluitingsweg voor de nieuwe vakantieluchthaven een kruispunt aangelegd op de Larserweg. De werkzaamheden voor de aanleg van de ontsluitingsweg zijn in volle gang. De verwachting is dat de weg, tot aan de aansluiting Talingweg, eind 2017 gereed is.

Lees meer

Nieuwe planning opening vakantieluchthaven: 1 april 2019

17 Februari, 2017

Het is goed dat er nu definitieve duidelijkheid is over de startdatum voor Lelystad Airport voor commercieel verkeer. In nauw overleg met LVNL blijven wij inzetten op een snelle doorgroei van het aantal vliegtuigbewegingen om de achterstand zo snel mogelijk in te lopen. Voor toekomstige groei is van het grootste belang dat de Luchtruimvisie zo snel mogelijk wordt geïmplementeerd.

Lees meer

Lelystad Airport mag verder bouwen aan nieuwe luchthaven

18 Januari, 2017

'‘Schiphol Group heeft vandaag kennis genomen van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State waarbij de beroepen van een tweetal omwonenden en de Vogelbescherming ongegrond zijn verklaard. Schiphol Group is verheugd met de uitspraak die duidelijkheid schept over de verdere ontwikkeling van Lelystad Airport tot vakantieluchthaven van Nederland. De reeds gestarte bouwwerkzaamheden bestaande uit de realisatie van de start- en landingsbaan, taxibanen, vliegtuig opstelplaatsen en parkeerplaatsen kunnen nu volgens plan worden voortgezet. Dit is positief nieuws voor de luchtvaartsector in Nederland.’

Lees meer

Start aanleg land- en luchtzijdige infrastructuur

10 Januari, 2017
Op 9 januari is Dura Vermeer gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de lucht- en landzijdige infrastructuur, bestaande uit het inrichten van het bouwterrein en het plaatsen van hekwerk op de luchthaven. Daarnaast starten ze met het aanleggen van drainage en riolering en worden rondom de luchthaven bomen gekapt die binnen de aanvliegroute van het toekomstige vliegverkeer staan. Vervolgens gaat Dura Vermeer verder met het aanbrengen van diverse funderingen en verhardingen voor de start- en landingsbaan, taxibaan en het parkeerterrein. Ook worden diverse watergangen gegraven voor afwatering en brengen we kabels en leidingen aan om de luchthaven in de toekomst te kunnen voorzien van verschillende soorten verlichting. Voor bovengenoemde werkzaamheden vinden transporten van en naar de luchthaven plaats. Lees meer

Schiphol Group wil garanties voor luchtverkeersleiding Lelystad Airport in 2019

1 December, 2016
Schiphol Group is teleurgesteld over de door LVNL aangekondigde vertraging van de levering van luchtverkeersdiensten op Lelystad Airport. Zonder luchtverkeersleiding kan de nieuwe infrastructuur op Lelystad Airport niet gebruikt worden, waardoor de eerste vluchten niet zoals afgesproken in 2018, maar waarschijnlijk pas een jaar later kunnen plaatsvinden. De werkzaamheden op de luchthaven, in opdracht van Schiphol Group, worden conform planning begin 2018 afgerond. Schiphol Group wil dan ook harde garanties van het ministerie en LVNL dat Lelystad Airport uiterlijk in april 2019 open kan. Verder wil Schiphol de garantie dat vanaf die datum tenminste 4. Lees meer

Start werkzaamheden omlegging Talingweg

1 December, 2016
Vanaf 7 november start Dura Vermeer in opdracht van Lelystad Airport met de werkzaamheden voor de omlegging van de Talingweg, De omlegging is noodzakelijk om de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport te kunnen realiseren. Alle werkzaamheden vinden overdag plaats op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur. Onderstaand treft u een overzicht van de aanpassingen, de werkzaamheden zullen eind december 2016 gereed zijn. Lees meer

Aanleg ontsluitingsweg Lelystad Airport begint

3 Oktober, 2016
‘Samen op weg naar een goed bereikbare luchthaven’. Onder dat motto zijn maandag 3 oktober 2016 de werkzaamheden begonnen voor de aanleg van de ontsluitingsweg naar Lelystad Airport. Deze loopt vanaf de Larserweg (N302) naar de nieuw te bouwen aankomst- en vertrekhal en de verder gelegen circuits en bedrijven aan de Talingweg. De toekomst van Lelystad Airport als een luchthaven voor internationale vakantievluchten wordt langzamerhand zichtbaar. Te beginnen door de aanleg van deze ontsluitingsweg. Lees meer

Contractondertekening voor nieuwe terminal en dienstverlening Lelystad Airport

30 Juni, 2016
Schiphol Group/Lelystad Airport heeft vandaag de contracten getekend met de bedrijven die de nieuwe terminal gaan bouwen en de integrale dienstverlening gaan leveren op Lelystad Airport. TBI-bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros is de realisatie van het terminalgebouw gegund, en Viggo zal de integrale dienstverlening gaan verzorgen. Eerder werd de aanleg van de lucht- en landzijdige infrastructuur gegund aan bouwconcern Dura Vermeer. Lees meer

Ondertekening contract aanleg lucht- en landzijdige infrastructuur

17 December, 2015
Dura Vermeer gaat in opdracht van Schiphol Group de aanleg en het meerjarig onderhoud van de lucht- en landzijdige infrastructuur voor de nieuwe luchthaven van Lelystad verzorgen.  Advies- en ingenieursbureau Advin verzorgt de ontwerp- en engineeringswerkaamheden. De overeenkomst op basis van de Best Value methode omvat het integrale ontwerp, de realisatie en gedurende vijftien jaar het onderhoud van de start- en landingsbaan, taxibanen, platformen, toegangswegen en parkeerterreinen op het publieke gedeelte. Schiphol Group heeft gekozen voor een Europese aanbesteding op basis van de Best Value methodiek om daar de expertise en innovatiekracht van een marktpartij als Dura Vermeer optimaal te kunnen benutten. Zo past Dura Vermeer bij de aanleg van de start- en landingsbaan een innovatieve funderingstechniek toe. Lees meer